Skall vi använda glycerinet (glycerolen) till hembryggningen eller till att tillverka stora såpbubblor?

Inom hembryggning används glycerin som smakförbättrare. Det är glycerin som skänker fyllighet i vinet.

Vin, mjöd, cider, champagne och Ready to drink drinks kan förbättras med glycerin. Det fungerar vanligtvis på sprit som vodkor och dessutom i öl, man får prova sig fram.

Glycerin produceras i vinet under jäsningen men en del jäststammar producerar för lite om man har för lite frukt. Då upplevs vinet tunt och blaskigt.

Glycerin kan sättas till i efterhand när vinet fylls på flaskor eller när vinet ska drickas. 1-5 gram glycerin (glycerol) per liter vin, definitivt icke mer. 1 g glycerin (glycerol) per liter vin brukar räcka mer än väl.

Glycerin till såpbublor:

Ordna gigantiska såpbubblor med hjälp av glycerin

Såpbubblor förundrar och underhåller vuxna såväl som barn. Ifall du tycker om att göra egna bubblor men tycker att det är trist med de små som man får till med vatten och diskmedel så bör du testa en mix med glycerin, även kallat för glycerol.

Glycerinet finns i många produkter som finns i ditt hem som fuktgivare i hudprodukter, tvålar, tandkräm och till och med i flera matvaror och drycker. I vin är det glycerin som ger fylligheten.

Vad är glycerol och är det minsann säkert att göra såpbubblor till barnen med detta?

Glycerol är en trevärdig alkohol som man finner i fett och som har formen av en fluid som inte har någon färg alternativt lukt. Man finner glycerinet på skilda håll i naturen och till och med i vår egen kropp.

bra

Det var rentav en svensk apotekare vid namn CW Scheele som upptäckte att man kunde få fram glycerin från olivolja via en kemisk procedur som går ut på att man delar upp en molekyl i två skilda delar.

Man kan frambringa glycerinet på syntetisk väg och det finns även vegetabiliska (bildas vid alkoholjäsning och kan separeras ut och säljas) och animaliska varianter av det.

Om du vill glycerin köpa så kan du göra det online som på allt-fraktfritt.se alternativt på ett lokalt apotek. Då glycering används som smakförbättrare i vin (1-5 g per liter) kan det vara lönt att också betrakta hembryggning.se. Det här är en laglig produkt som är rätt bra att ha hemma för dagar då man behöver lite naturlig och festlig underhållning till de små.

Så gör du hemmagjorda stora såpbubblor med glycerol

Såpbubblor med glycerin är en höjdare för de kan bli riktigt stora. Allt du behöver är vatten, glycerinet, lite socker och så vanligt diskmedel. Blanda ihop i en skål och doppa därefter det verktyg som du vill skapa bubblorna med i denna.

Man kan göra en egen ram med två pinnar samt två snören som man spänner mellan pinnarna. Detta är ett instrument som är lätt att doppa i glycerinlösningen. Efteråt så är det bara att föra verktygen framåt i luften varefter bubblorna kommer att skapas. Vill Du veta mera Klicka Här.

Såpbubblorna är bäst att pyssla med utomhus men man kan även leka med dem i badrummet. Man kan rentav skapa bubblorna med armar samt händer genom att tvåla överkroppen med glycerinlösningen alternativt fullkomligt vanlig duschkräm med hög glycerinhalt.

Genom att skapa en cirkel framför överkroppen med armarna så får man stora bubblor som därpå kan flyga ut över badrumsgolvet. Detta är något du kan testa på badhus där man brukar ha glycerinrik tvål i duscharna.

Men är inte glycerin farligt att nyttja hemma?

Den som undrar “är glycerin farligt?” bör ta en titt på alla produkter som finns i hemmet och som består av denna produkt. Om man har en glycerolflaska så är den i sig icke farlig. Om man även har lite salpetersyra i hemmet så kan det dock vara läge att hålla dessa två ämnen långt från varandra.

Ifall man blandar salpetersyran och glycerinet så får man nitroglycerin och det är farligt. Tappar man en behållare med denna blandning i golvet så får man en fin liten explosion. Det här bör du självklart undfly men det vanliga glycerinet är helt säkert att använda sig av för lek, mat, dryck samt för hudvård.