Lite absint till bjudningen uppskattas

Absint är en enormt ryktbar dryck och har dessutom förbjudits I vissa länder. I Sverige har man alltid kunna dricka absint som är en förfriskning baserad på anis, fänkål och malört. Men drycken har varit mer eller mindre populär under tidernas gång och det är icke alla som gillar den ganska beska smaken.

absint

Ett annat namn på absint är den gröna fen och under det här namnet så finns det en hel del berättelser om dryckens potens. Man menade rentav att den kunde vara besatt på något vis då det verkade som att de som drack absinten blev galna. Ett exempel på detta är konstnären Van Gogh som ska ha skurit av sig sitt öra efter att ha druckit från den gröna fen.

Men nu finns det självklart de som menar att konstnärer som Van Gogh troligen blev en aning tokiga av att mixa sina egna färger med farliga ämnen och att man knappt kan skylla på absinten för detta. Du kan alltså skaffa malört, tujon samt frambringa egen grön sprit utan oro för att du skulle bli dåraktig av detta.

Göra egna drinkar med absint med rätt redskap

Tänk på att du behöver rätt verktyg för att skapa din egen absint. Man kan använda sig av absintessenser (Prestige har en hel serie Absint med äkta tujon, dessa är jättebra, finns på hembryggning.se, http://allt-fraktfritt.se/absinthe-set-och-tillbehor.html, Tradera mfl.) som innehåller örterna som man är ute efter, och så gäller det att ha en ihålig absint sked därför att få sötman i drycken. Ifall det inte blir en aning sött så är det tufft att dricka absinten.

Den absinthe Sverige kan bjuda på är vanligtvis hemmagjord och det betyder att det blir så bra som man gör det. Med rätt redskap och god balans mellan ingredienserna så ska man kunna få till en dryck som kommer att lämna avtryck. Det blir helt enkelt svensk absinth i din egen tappning.

Man kan blanda i fler örter men det här blir lite överkurs för den som är ny på att mixa egna drinkar. Håll dig till de ursprungliga ingredienserna då du tillreder för första gången. Tujon är den komponent som du icke vill missa då det är den som antas giva effekten som man får av den här drycken. Tujonen kan minsann vara dödlig men ej i den dos som man använder i absinten.

Det är ej absinten som är riskfylld utan alkoholen i drycken

Något som man måste begripa då det handlar om den här typen av drycker är att det rentav är alkoholen som är den farligaste ingrediensen. Ifall man blandar ihop absint och bjuder vänner på någon gång av och till så är det fullständigt säkert att dricka men ifall man gör det till vana att intaga absinten till frukost, lunch samt middagsmål så kan det bli besvär.

Dagens absinter är även fria från färgämnen som kan vara farliga så man kan inte anföra att den gröna fen är samma sak som den en gång var. Som all annan rusdryck så gäller det att vara aktsam när man dricker absint.